Part of the Khronos Group
OpenGL.org

The Industry's Foundation for High Performance Graphics

from games to virtual reality, mobile phones to supercomputers

Results 1 to 5 of 5

Thread: A problem with cubes...

  1. #1
    Junior Member Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Sweden
    Posts
    102

    A problem with cubes...

    I've done a "worm" that U control with the arrow-keys, but between the cubes (glutSolidCube) I get a "crack", and it dosn't look good at all, what can I do about this, some kind of smooth or something, anyone???
    CyBBe

  2. #2
    Member Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    milano, italy
    Posts
    282

    Re: A problem with cubes...

    why don't implement something like an arc fillet ?

    Dolo/\/\ightY
    Dolo/\/\ightY

  3. #3
    Junior Member Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Sweden
    Posts
    102

    Re: A problem with cubes...

    Arc fillet, what's that?
    CyBBe

  4. #4
    Member Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    milano, italy
    Posts
    282

    Re: A problem with cubes...

    suppose you have two unconnected lines:

    Code :
       /      \
      /        \
     /          \
    /            \
    you can create an arc fillet by joining these two lines:

    Code :
        ______
       /      \
      /        \
     /          \
    /            \
    or maybe with more than one segment, to make it appear smoother:

    Code :
          __
        .'  '.
       /      \
      /        \
     /          \
    /            \
    the revenge of ascii art

    with your cubes, you can extend the concept to surfaces easily: you just have to retrieve the needed vertices, and connect them with strips.

    Dolo/\/\ightY

    [This message has been edited by dmy (edited 03-16-2000).]

    [This message has been edited by dmy (edited 03-16-2000).]
    Dolo/\/\ightY

  5. #5
    Junior Member Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Sweden
    Posts
    102

    Re: A problem with cubes...

    And how do I do that??? Any example or piece of code???
    CyBBe

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •