Part of the Khronos Group
OpenGL.org

The Industry's Foundation for High Performance Graphics

from games to virtual reality, mobile phones to supercomputers

Results 1 to 5 of 5

Thread: Same code. Different results in Win 9x and NT

  1. #1
    Guest

    Same code. Different results in Win 9x and NT

    Howdy

    I've got a Win32 program that performs significantly different on Win 9x and NT. Specifically, textures aren't showing up at all in Win 9x, but the same exact program works perfectly in all flavors of NT and XP.

    If it makes a difference, the program was built and developed on a Win2K box.

    Thanks in advance.

    Tim

  2. #2
    Junior Member Regular Contributor
    Join Date
    May 2001
    Location
    Germany, Hannover
    Posts
    160

    Re: Same code. Different results in Win 9x and NT

    there shouldnt be a difference, except u use threads and forgot to set a thread relevant value, if u use _beginthread you HAVE to set the last parameter in the function (the ptr to thread identifier), if there is no var spcified (ZERO) it will run on NT/W2k but not on 98 ...

  3. #3
    Junior Member Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2001
    Posts
    108

    Re: Same code. Different results in Win 9x and NT

    probably it's not the OS but the grafix drivers that cause the problem. are you running all your windows OSs on the same machine or on different machines? try getting the latest drivers for all OSs

    [This message has been edited by hoshi55 (edited 03-25-2002).]

  4. #4
    Guest

    Re: Same code. Different results in Win 9x and NT

    1) It's not a thread issue. This program is single-threaded
    2) I really don't think it's a driver issue. I've received about 50 replys from testers, and nobody with 95, 98, 98SE, or ME has had any success. Everybody with Win2K and XP has seen perfect results.

    If it makes a difference, I ported my program from GLUT to a pure Win32 interface. I think that has something to do with my problem (somehow) because it worked perfectly for all users when it was GLUT-based.

  5. #5
    Senior Member OpenGL Guru
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Gastonia, NC, USA
    Posts
    2,070

    Re: Same code. Different results in Win 9x and NT

    You could download the GLUT source for windows and look at how they setup a window.

    Or just keep using GLUT and keep the cross platform feature it provides.



    Originally posted by DarkHelmet:
    1) It's not a thread issue. This program is single-threaded
    2) I really don't think it's a driver issue. I've received about 50 replys from testers, and nobody with 95, 98, 98SE, or ME has had any success. Everybody with Win2K and XP has seen perfect results.

    If it makes a difference, I ported my program from GLUT to a pure Win32 interface. I think that has something to do with my problem (somehow) because it worked perfectly for all users when it was GLUT-based.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •