PDA

View Full Version : Quad strip issue



The Tornado
11-01-2008, 01:03 AM
Hello,

I put 4 verteces only in a QUAD_STRIP so I got a shape that I couldn't understand

would u tell me plz what opengl would draw if i do this

thanks in advance

satan
11-01-2008, 03:56 AM
An elephant?
A dragon?

No, now I know. It draws the Opengl 2.1 specs in random order, beginning with page 17 and 18.

zeoverlord
11-01-2008, 06:00 AM
Hello,

I put 4 verteces only in a QUAD_STRIP so I got a shape that I couldn't understand

would u tell me plz what opengl would draw if i do this

thanks in advance

if done right it should draw a single quad, you probably drew them in the wrong order which means you get a non planar shape

The Tornado
11-01-2008, 07:49 AM
thanks zeoverlord
i rechecked it many times for the order and every thing is ok but if u r sure abt that i'll check it again
thank u :)

Brolingstanz
11-01-2008, 10:33 AM
sometimes you have to go away to come back...

Stepping away from a problem can sometimes help you spot the solution, especially if you're trying to find an elephant with a microscope.