PDA

View Full Version : geforce2 gts with NT4 lockup



bucky
07-08-2002, 12:24 PM
i made a similar post in the beginner section but didn't get a good response... i'm running the geforce256 perpixel bumpmapping demo from Nvidia on my geforce2 gts and after about 5-10 seconds it hangs and the machine is unusable... this happens with many perpixel/reg-combiner demos and i can't seem to find any reason for it... is this card just getting too damn hot? i opened up the case and practically sat it in a cooler with icepacks and the demos ran a lot longer before the lockup... i might a little bar fridge for my geforce2 gts from Chaintech =]

i'd appreciate if anyone else with my setup could help me figure this one out....

Chaintech geforce2 gts ddr 32mb / nt4 sp6 / det 29.42(it hanged with past drivers too)

thanks
-buck

knackered
07-08-2002, 01:04 PM
You wonder why you didn't get a good response in an OPENGL CODING forum?

Your card is knackered, mate - take it back to the shop!

Jesus...mumble, mumble, groan, moan....

dorbie
07-08-2002, 02:37 PM
Did you overclock the card using coolbits etc? This may have caused your problem if you did. Use the default clock settings.

bucky
07-08-2002, 04:11 PM
dorbie, nope its not overclocked and works fine with gl (with no regcombiner / perpixel stuff)... quake3 will eventually lock hard too... i've completely wiped the drive and reinstalled nt but still have this problem

-buck

ScottManDeath
07-09-2002, 01:57 AM
Hi

I have a similar problem with a GF4 TI4600 from Gainward. When doing for example the Werewolf demo or a selfmade simple multitexturing app, the pc locks up after 1 -60 minutes. For testing I removed all but HD and GF$ and it still locked up. After replacing the GF4 with a TNT2 it even didn't run stable. I changed the RAM, with no result. Perhaps my power supply is to weak(300W) for a Athlon 1.333.I recognized that my cpu temperature increases to 80C when doing gl stuff. For coding Im using Win2k

But in contrast under Win98 I was able to play RTCW completely without any problems.

What do you think can the reason be ?

Bye
ScottManDeath

kon
07-09-2002, 02:45 AM
Two years ago I had similar behaviour on my system. After installing the latest chipset drivers the system became stable.

kon

bucky
07-09-2002, 11:30 AM
ScottManDeath, looks like we're in the same boat... i can't get a temperature reading from my p2 chip or my geforce's chip so i can't tell for sure that its a heat problem but at this point i'd strongly guess that thats it... multitexture code will eventually lock my machine also.... RTCW locks up... but i've had a TNT2 card in this machine a while back and it worked flawlessly(ran multitex code and quake3 fine).... my geforce2 card has a little onboard fan, maybe this isn't doin the job? i really think its just gettin too hot


kon, i'm running det 29.42

-buck

kon
07-09-2002, 10:37 PM
det 29.42 are the video drivers. What I'm talking about are the chipset/mainboard drivers.

kon