PDA

View Full Version : ATI texure sizes ... power of 2 or not?



Shag
02-07-2002, 03:58 PM
Can someone confirm whether or not that ATI allows the use of NON power of 2 texture sizes? There web site does return any results when searched.

Or perhaps the driver resizes first?

Robbo
02-07-2002, 11:11 PM
Texture sizes must be POW2 - however, if you use gluBuild2dMipMaps then they will be rescaled to POW2 anyway.

Eric
02-08-2002, 12:18 AM
NVIDIA cards can use the GL_NV_texture_rectangle extension.
http://oss.sgi.com/projects/ogl-sample/registry/NV/texture_rectangle.txt

Don't know if ATI has something equivalent... Some ATI people (or perhaps Humus ?) may be able to answer that.

Regards.

Eric

Shag
02-08-2002, 02:30 PM
I was told for a fact that ATI supports non power of 2 textures. I'm sure it's nonesense, but there you go!

NitroGL
02-08-2002, 02:38 PM
Originally posted by Shag:
I was told for a fact that ATI supports non power of 2 textures. I'm sure it's nonesense, but there you go!

They *DO* support Non Pow 2 textures, but only in D3D. I was told that there would be an extension to solve this, however I haven't heard anything since (this was quite awhile ago).