PDA

View Full Version : why the 3ds mesh has transform??



ladykiller
02-03-2002, 09:07 PM
I have read a 3ds format model file .When it is simple ,it draws well,but when it is complex,some mesh draw at an incorrect position,why ??

Bob
02-03-2002, 11:17 PM
Maybe because the 3DS file format stores each mesh in local coordinates, along with a transform matrix of some kind, and you don't load this transform.

Matt da Monkey
02-04-2002, 01:23 AM
Documentation for the .3ds hierarchy tree format is availabe in this classic resource (http://www.whisqu.se/per/docs/graphics56.htm) ; just check chunk B010