PDA

View Full Version : Stencil buffer



Divide Overflow
07-22-2000, 01:05 AM
How can I set my program in such a way, that I can use the stencil buffer with my voodoo 3 2000 ? Thanx !

Cruxis
07-22-2000, 01:11 AM
If I am not wrong you should set your
stencil buffer in the PIXELFORMATDESCRIPTOR
structure and set it with the SetPixelFormat function in Win32.

If you dont have Win32, try using the glut.
Then use "GLUT_STENCIL" as a flag for the command "glutInitDisplayMode".

Good Luck

Marcus "Cruxis" Lenngren - Nopp

Divide Overflow
07-22-2000, 06:39 AM
Thanx for your fast reply !

I had the pixelformat setup with the stencilbuffer set to 16, but my engine speed dropped from 50 fps to 3 fps, which is somewhat slow http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif I figured my stencil buffer wasn't hw accelerated ?

DFrey
07-22-2000, 08:04 AM
Correct, Voodoo3 has no hardware stencil buffer.

Divide Overflow
07-23-2000, 12:42 AM
Humz, that might be the problem http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif

Thanx dewdz !