PDA

View Full Version : Hardware accelaration problem



trollx
05-16-2002, 12:17 PM
Hello,
I`ve created a small 3d engine, but I`m having problem with low fps. Right now it seems that my video card (ati radeon) does not support it. Everything is being counted by CPU. What am I doing wrong? Everything what I`ve textured has big pixels. - Same as all games which are not supporting hardware accelaration.

Please help.

hoshi55
05-16-2002, 12:41 PM
is your radeon a primary or secondary (PCI) card? i remember with a voodoo2 board you had to delete the original opengl32.dll and replace it with some glide32.dll from the voodoo driver package but those times should be over...
do any other programs running under openGL suffer from the same problem on your computer?

eik

trollx
05-16-2002, 01:10 PM
It`s quite new AGP video card (radeon 7200). I don`t have any problems with other opengl programs.

yakuza
05-16-2002, 01:56 PM
You haven't really given us enough info to figure out what the bottleneck is. Have you ran this app on other computers, with different video cards? Is it only slow on your box? What do you get when you query glGetString() with GL_VERSION, GL_RENDERER, GL_EXTENSIONS, etc?

Are you using really big textures? I've seen performance drop when using 512x512 textures vs. 64x64 textures on large numbers of objects.

Are you using display lists or vertex arrays to speed up the drawing? Are you changing states too often?

The list goes on and on... http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif

trollx
05-16-2002, 02:49 PM
ok http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif I`ll try to give more info.
GL_RENDERER: Radeon DDR x86/SSE
GL_VERSION: 1.2.2.0
GL_EXTENSIONS:GL_EXT_bgra (a very long list)

I`m using two 512x512 textures. I`ve tried to run this program on different machines - same problem. I don`t believe it`s a problem with size of textures. -The whole program would be working slower, but the graphics quality would stay the same. I encounter problem with big pixels. - Texture is not blur. I`m sorry but I don`t know how to explain it in other words http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/frown.gif

hoshi55
05-16-2002, 03:11 PM
see below

[This message has been edited by hoshi55 (edited 05-16-2002).]

hoshi55
05-16-2002, 03:14 PM
hmmm just read the thread again.
basically you say you've got a low framerate and blocky textures?

do you use
a) texture objects
b) bilinear filtering for the textures

in your prog?

eik

trollx
05-17-2002, 12:10 AM
http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif Thanks for your help.I`ve found out that I`ve been wrong texturing.