PDA

View Full Version : Procedural textures?



09-19-2000, 11:35 PM
Hi all. I'm working on a landscape simulator in OpenGL, and I'm wondering what the deal is with procedural textures -- is there any way for me to render them within OpenGL?

Any help would be greatly appreciated.

DFrey
09-20-2000, 04:32 AM
Sure. You render polys with them like you would with any nonprocedural texture. If the texture is not animated in real time, just load it into OpenGL like any other texture. If it is to be animated in real-time, it would be wise to use glTexSubImage
to load the image into GL and over the previous frame of that texture image.

Antonio
09-21-2000, 08:49 AM
You can also use procedural textures as height maps, namely using the famous perlin's noise function.

Antonio www.fatech.com/tech (http://www.fatech.com/tech)