PDA

View Full Version : Win 2000 and multitexturing



diligent
01-22-2001, 10:50 PM
Hello ;
Here's my problem : i use multitexturing on a program and it works fine on Win 95 , win 98 and NT4 but not on Win 2000. Seems that the problem is in the multitexturing initialisation, here my code for Multitext init :

glActiveTextureARB = (PFNGLCLIENTACTIVETEXTUREARBPROC)
wglGetProcAddress("glActiveTextureARB");
glMultiTexCoord2fARB = (PFNGLMULTITEXCOORD2FARBPROC)
wglGetProcAddress("glMultiTexCoord2fARB");
glClientActiveTextureARB = (PFNGLACTIVETEXTUREARBPROC)
wglGetProcAddress("glClientActiveTextureARB");


if (!glActiveTextureARB | | !glMultiTexCoord2fARB | | !glClientActiveTextureARB)
return FALSE;

// Activate texturing, leave first TMU activated
glActiveTextureARB(GL_TEXTURE1_ARB);
glEnable(GL_TEXTURE_2D);
glActiveTextureARB(GL_TEXTURE0_ARB);
glEnable(GL_TEXTURE_2D);

I can't find the way to fix the problem.
Thanks for help

Daniel

Bob
01-23-2001, 01:50 AM
Does your Win2000 drivers support the multitexture extension at all? You can check his by calling glGetString(GL_EXTENSIONS); or something like that.

Elixer
01-23-2001, 07:58 AM
Yes, win2k supports multitexturing... at least it does with my Rage 128. Perhaps the drivers you are using for your card are broken in win2k?

diligent
01-25-2001, 10:23 AM
Thanks for help .
I made tests on an ATI rage PRO 128, an Oxygen GVX1 , a Wildcat 4100 and a matrox G400. It only works on the Matrox (all drivers for those cards are the latest for Win2000 found on the cards web sites ).

Daniel

Serge K
01-25-2001, 01:22 PM
Wildcats does not support multitexturing (at all).

Elixer
01-25-2001, 06:24 PM
You say you have a ATI rage pro 128? Are you sure it is the 128 series, and not the rage pro series?

Like I said, it does work on my machine using the beta drivers available. The ATI dev. relations example program for multi-texturing also works fine.

Maybe your code?