PDA

View Full Version : Taskbar always visible, in games like w3 too, but they turn it off, ...



T2k
12-06-2000, 04:18 AM
in my code i use changedislaypsetting(...) with CDS_FULLSCREEN, but my taskbar is always visible, maybe it is because i have set it to "always on top", and "autohide". How can i remove it, without changing the bitdepht???

T2k
12-06-2000, 04:19 AM
Ehm, i mean Q3 (Quake III), not w3

Glossifah
12-06-2000, 06:22 AM
Are you using AdjustWindowRectEx()?

Try this:

RECT WindowRect;
WindowRect.left=(long)0;
WindowRect.right=(long)width; // width is the global width value of window size
WindowRect.top=(long)0;
WindowRect.bottom=(long)height; // height is the global height value of the window size

// now define the window style
AdjustWindowRectEx(&WindowRect,WS_POPUP, FALSE, WS_EX_APPWINDOW);

WS_POPUP tells Windows that there should be no border, and
WS_EX_APPWINDOW forces the window to top level, above the taskbar.

Oh, for future reference, this info is neatly presented on NeHe's website: http://nehe.gamedev.net/tutorials/lesson01.asp

Glossifah

T2k
12-07-2000, 06:34 AM
Tried nehes example, but the taskbar is still visible, but i try it in my own code, i hope this work ...

T2k
12-07-2000, 06:55 AM
Found the problem:
hWnd= CreateWindowEx(WS_EX_TOPMOST,
lpszAppName,
lpszAppName,
WS_POPUP | WS_CLIPCHILDREN | WS_CLIPSIBLINGS,
0, 0,
width,height,
NULL,
NULL,
hInstance,
NULL);

Only this work ( and only when WS_EX_TOPMOST is set)!!!