PDA

View Full Version : hardware acceleration



morbac
01-13-2003, 11:50 AM
After having reinstalled nVidia drivers twice,
after having replaced all GL files with newer ones,
after having recompiled my code with VC6 and VC.NET,
I still can't have hardware acceleration.
Does anyone know why I always have this :

gl_acceleration :
Unknown
gl_vendor :
Microsoft Corporation
gl_renderer :
GDI Generic
gl_version :
1.1.0
gl_extensions :
GL_WIN_swap_hint
GL_EXT_bgra
GL_EXT_paletted_texture

instead of my usual configuration ? I've a
GeForce 2 GTS and had no problem until I reinstall WinXP (which crashed every 5 minutes http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/frown.gif).

mikael_aronsson
01-14-2003, 11:08 AM
Hi !

The usual reason is that you try to get a rendering context that has some option requested that isn't supported by your hardware.

Mikael

Relic
01-15-2003, 12:16 AM
Which NVIDIA drivers from where?
What do you mean with replacing GL files?
WXP has some functionality to automatically repair system files. Maybe your XP installation has a different opinion on what drivers it likes.
Did you use Add/Remove Programs in the control panel to deinstall previous drivers?
Did you use the setup.exe of the driver package?

morbac
01-17-2003, 09:50 AM
Thanks for replies http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif
In fact all options and extensions used are supported, and driver are last Detonator version.
I solved the problem by myself but can't understand what the problem was ! I just changed a parameter (actually I made the vertical sync disabled by default) and everything worked well !!

I just put this reply if someone else has same problem.
Thanks again.