Part of the Khronos Group
OpenGL.org

The Industry's Foundation for High Performance Graphics

from games to virtual reality, mobile phones to supercomputers

Results 1 to 3 of 3

Thread: GL_POLYGON_MODE missing from glcorearb.h?

  1. #1
    Junior Member Newbie
    Join Date
    May 2012
    Posts
    3

    GL_POLYGON_MODE missing from glcorearb.h?

    Hi All.

    I'm using the latest glcorearb.h and I've noticed that GL_POLYGON_MODE is missing.
    It is the only way ( that I know of ) to query the polygon-fill state as set by glPolygonMode()

    GL_POLYGON_MODE is clearly stated in the OpenGL4.3 spec. ( page 515 )
    => http://www.opengl.org/registry/doc/g...e.20120806.pdf

    glPolygonMode() is described in the OpenGL4.3 spec. ( section 14.6.4 page 407 )
    => http://www.opengl.org/registry/doc/g...e.20120806.pdf

    current glcorearb.h can be found here
    => http://www.opengl.org/registry/api/glcorearb.h


    Anybody know why GL_POLYGON_MODE is missing from the glcorearb.h header?
    A mistake? Or is there another way I should go about querying the the polygon-fill state?

    Thanks!
    Brian

  2. #2
    Senior Member OpenGL Guru
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4,948
    I know why it's missing from the header. Because the enumext.spec files have it listed under "VERSION_1_1_DEPRECATED", which means that it is removed from core OpenGL.

    In short: a spec bug. File it; they might get around to fixing it some day.

    [edit] Or... they could fix it right now. Download it again and see what happens.

  3. #3
    Junior Member Newbie
    Join Date
    May 2012
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Alfonse Reinheart View Post
    Or... they could fix it right now. Download it again and see what happens.
    Ha!!!
    Its back in there!
    That's awesome.

    Thanks!!!
    Brian

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •