Part of the Khronos Group
OpenGL.org

The Industry's Foundation for High Performance Graphics

from games to virtual reality, mobile phones to supercomputers

Results 1 to 2 of 2

Thread: GLUT errors with NVIDIA

  1. #1
    Guest

    GLUT errors with NVIDIA

    I downloaded the source rpms for X4.0, used rpm --rebuild, and upgraded my Red Hat 6.2's default X11 install. Everything works fine including Quake 3. However, when I recompile my programs, I get

    GLUT: Fatal Error in graph3d: visual with necessary capabilities not found.

    I then tested some of the NeHe tutorials (lessonX.c) and got the same results. The programs have been modified to use both windowing and full screen -- no go. In my XF86Config file, I have my driver specified as 'nvidia' (and not 'nv'). Using 'nv' gives a broken X11. The NVIDIA drivers (.93; also tested .92) were also rebuilt (well, the kernel driver for .93 was) using rpm --rebuild.

    As for gcc options, I used:

    -lX11 -lXi -lXmu -lglut -lGL -lGLU -lm

    The glut libraries, along with the headers for glut, GLU, and GL were from the X4.0 distribution.

    Any clues as to what I've done wrong? I can also put up links to my source if need be.

  2. #2
    Guest

    Re: GLUT errors with NVIDIA

    Hm.. figured it out. Using GLUT_ALPHA in the window initilization causes this problem. Fixed when

    glutInitDisplayMode(GLUT_RGBA | GLUT_DOUBLE | GLUT_ALPHA | GLUT_DEPTH);

    was changed to

    glutInitDisplayMode(GLUT_RGBA | GLUT_DOUBLE | GLUT_DEPTH);

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •