PDA

View Full Version : opengl stopped working suddenly



cutcha
01-14-2012, 05:16 AM
Hi,

yesterday I was working fine with opengl and VS2010. Suddenly I just got errors while debugging.

For example: This Tutorial-Program worked fine, I did not edit anything on it:


#include <glut.h>

void Draw() {
glClear(GL_COLOR_BUFFER_BIT);
glColor3f(1.0, 1.0, 1.0);
glBegin(GL_LINES);
glVertex3f(0.25, 0.25, 0.0);
glVertex3f(0.75, 0.75, 0.0);

glEnd();
glFlush();
}

void Initialize() {
glClearColor(0.0, 0.0, 0.0, 0.0);
glMatrixMode(GL_PROJECTION);
glLoadIdentity();
glOrtho(0.0, 1.0, 0.0, 1.0, -1.0, 1.0);
}

int main(int iArgc, char** cppArgv) {
glutInit(&amp;iArgc, cppArgv);
glutInitDisplayMode(GLUT_SINGLE | GLUT_RGB);
glutInitWindowSize(250, 250);
glutInitWindowPosition(200, 200);
glutCreateWindow("XoaX.net");
Initialize();
glutDisplayFunc(Draw);
glutMainLoop();
return 0;
}

now it does not work anymore :p

cutcha
01-14-2012, 08:46 AM
Fehler 3 error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__imp__glVertex3f@12" in Funktion ""void __cdecl Draw(void)" (?Draw@@YAXXZ)". C:\Users\cutcha\documents\visual studio 2010\Projects\Demo\Demo\main.obj Demo
Fehler 7 error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__imp__glOrtho@48" in Funktion ""void __cdecl Initialize(void)" (?Initialize@@YAXXZ)". C:\Users\cutcha\documents\visual studio 2010\Projects\Demo\Demo\main.obj Demo
Fehler 9 error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__imp__glMatrixMode@4" in Funktion ""void __cdecl Initialize(void)" (?Initialize@@YAXXZ)". C:\Users\cutcha\documents\visual studio 2010\Projects\Demo\Demo\main.obj Demo
Fehler 8 error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__imp__glLoadIdentity@0" in Funktion ""void __cdecl Initialize(void)" (?Initialize@@YAXXZ)". C:\Users\cutcha\documents\visual studio 2010\Projects\Demo\Demo\main.obj Demo
Fehler 1 error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__imp__glFlush@0" in Funktion ""void __cdecl Draw(void)" (?Draw@@YAXXZ)". C:\Users\cutcha\documents\visual studio 2010\Projects\Demo\Demo\main.obj Demo
Fehler 2 error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__imp__glEnd@0" in Funktion ""void __cdecl Draw(void)" (?Draw@@YAXXZ)". C:\Users\cutcha\documents\visual studio 2010\Projects\Demo\Demo\main.obj Demo
Fehler 5 error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__imp__glColor3f@12" in Funktion ""void __cdecl Draw(void)" (?Draw@@YAXXZ)". C:\Users\cutcha\documents\visual studio 2010\Projects\Demo\Demo\main.obj Demo
Fehler 10 error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__imp__glClearColor@16" in Funktion ""void __cdecl Initialize(void)" (?Initialize@@YAXXZ)". C:\Users\cutcha\documents\visual studio 2010\Projects\Demo\Demo\main.obj Demo
Fehler 6 error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__imp__glClear@4" in Funktion ""void __cdecl Draw(void)" (?Draw@@YAXXZ)". C:\Users\cutcha\documents\visual studio 2010\Projects\Demo\Demo\main.obj Demo
Fehler 4 error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__imp__glBegin@4" in Funktion ""void __cdecl Draw(void)" (?Draw@@YAXXZ)". C:\Users\cutcha\documents\visual studio 2010\Projects\Demo\Demo\main.obj Demo
Fehler 11 error LNK1120: 10 nicht aufgelöste externe Verweise. C:\Users\cutcha\documents\visual studio 2010\Projects\Demo\Debug\Demo.exe Demo




Problem solved. It seems that parts of my library just got deleted.