PDA

View Full Version : OGL running a little bit slow ....



aistee
09-03-2008, 02:39 AM
Hello,

I'm working on opengl project. I need to draw a big cube, that is built from many quads. I'm drawing them with simple vertex, but when the cibe is big, it runs very slow.

Is there any possibility to accelerate that ?


I have to tell also that i.m displaying only outside quads (nothing inside the cube).

PS. I dont know if its topic for beginers or advenced, so i safely post it here:)

Zengar
09-03-2008, 03:34 AM
Are you sure you are getting an accelerated context? Check the output log of the glGetString(GL_RENDERER) and glGetString(GL_VENDOR). Also, how are you creating the context? What OS and graphics card do you work with?

aistee
09-03-2008, 06:08 AM
I'm using windows, i have GF 8400, i code under VC.

context should be fine because i'm using framework from internet - opengl integrated with mfc.

I've found sth about VBO - that should do the trick :) or not? :)

Rosario Leonardi
09-03-2008, 07:42 AM
How do you send the vertex to the driver?
if you are using the immediate mode (a lot of glVertex) this is really slow cause the very large number of driver calls.
Use display list (quite old and support only static object) or the VBO.

Check this -> http://www.ozone3d.net/tutorials/opengl_vbo.php
or this -> http://www.ozone3d.net/tutorials/opengl_vbo.php

aistee
09-03-2008, 12:35 PM
Ok, thanks mate.

You've been very helpful :)

I was sending many vertex'es so it was as slow as commodore ;)