PDA

View Full Version : My program is faster if music is played :)



Csiki
09-24-2003, 11:29 AM
Hi,

I have a Ti4200 card with 45.23 drivers, and noticed that there is a syncronisation bug.
When I run my program without playing music it refreshes the screen with sync (21.33fps), if music is on then without sync (25fps). http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif
First I thought that I program something wrong (I use wglSwapHint), but:
I switched of the music and play a song with WinAmp... I get 25fps... http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif

Anybody knows about this bug? http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif

Csiki

Csiki
09-24-2003, 12:02 PM
One more. Where can I download the nvidia's beta drivers? I don't find them...

Thanks,
Csiki

azazello
09-24-2003, 02:10 PM
Det 51.75(English only) http://www.overclockers.ru/files/index.shtml?dir=80

azazello
09-24-2003, 02:12 PM
Originally posted by ayaromenok:
Det 51.75(English only) http://www.overclockers.ru/files/index.shtml?dir=80

P.S. your bug is really funny and strange...

OldMan
09-24-2003, 02:32 PM
Send that to NVIDIA.. maybe next GFFX comes with a built in sound systems (maybe a sound storm )to improve performance!

Speaking seriously... does it happen with any other application?

Jan
09-24-2003, 03:24 PM
Thatīs called On-gfx-board sound, isnīt it? http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/biggrin.gif http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/biggrin.gif http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/biggrin.gif

Csiki
09-24-2003, 10:45 PM
Originally posted by OldMan:
Send that to NVIDIA.. maybe next GFFX comes with a built in sound systems (maybe a sound storm )to improve performance!

Speaking seriously... does it happen with any other application?

It's very strange.
I run some older ogre demos, I can set the vsync at the begining of the programs.
It is immune to the music ( http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif ), but it doesn't seem to work as I set the option (they worked with the older driver).
The strange is that some of the demos use vsync (85fps), and some not (90 and more fps).
The same engine, same settings... errr...

Csiki

Csiki
09-24-2003, 10:58 PM
Originally posted by ayaromenok:
Det 51.75(English only) http://www.overclockers.ru/files/index.shtml?dir=80

The ogre demos do the same thing, but my programs hang after some frame (and get strange pictures)...
I am trying to see why...

Csiki

Csiki
09-25-2003, 12:09 AM
Originally posted by Csiki:
The ogre demos do the same thing, but my programs hang after some frame (and get strange pictures)...
I am trying to see why...


The beta driver seems to have a serious VBO bug (I use more then one VBO buffer at once, my ogre demos doesn't use VBO) and slower than the 45.23...
That's all, I don't know what to do,
Csiki

Csiki
09-25-2003, 12:33 AM
Now I reinstalled the 45.23 drivers...

The ogre demos do same thing I wrote, but my program works as should be (nothing changed in the code)...
I give up...

Csiki