PDA

View Full Version : problems compiling



03-06-2001, 11:45 AM
I am just getting started with some opengl and I downloaded and installed all the Mesa libraries and the glut and all the demos work fine but when I try to compile i get all sorts of errors that I don't get. I have used many different options and tried plowing though the makefiles but I can't find out what the problem is.

The types of errors i am getting

/tmp/ccuagezN.o(.text+0xca): undefined reference to 'glClearColor'

and I have one of these for each call to an opengl routine

Thanks :-)

Deiussum
03-06-2001, 12:05 PM
This is a common newbie mistake. You're not linking in the libraries. From your post it sounds as if you are compiling this with Linux? Add the parameters -lglut -lGL -lGLU to your gcc/g++ call and you should be good to go.

03-06-2001, 12:31 PM
Thank you very much that did the trick

04-03-2002, 08:48 PM
I have the same problem, however in addition to the unreferenced errors I get /usr/bin/ld: cannot find lglut

please help!

Deiussum
04-04-2002, 06:13 AM
I've been away from posting at the boards for awhile and am just now getting back into browsing them. You can imagine my suprise when I saw that an old thread I had posted in had sufaced into the recent posts again. http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif

Anyway, since I'm here, it sounds like you don't have the Glut libraries. I've never tried installing them in Linux before so I can't help much with that except to give this link. http://www.opengl.org/developers/documentation/glut.html