PDA

View Full Version : Metrowerks Codewarrior and GLUT



10-18-2000, 11:17 AM
I am having using glut with codewarrior, maybe because its an old version maybe not. Anyway, glut gl programs never feel like compiling because of one error i get everytime...and thats the missing winmain16 function, anywyay to fix this somehow?

cire
10-18-2000, 12:33 PM
Make sure you've linked the glut32.lib in with your project.

/ec

10-18-2000, 01:40 PM
It's there http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif

cire
10-19-2000, 09:04 PM
Try creating a console-based project, not a win32 project.

Win32 apps require WinMain, but console projects just require main().

/ec

nic
10-20-2000, 10:05 AM
under your linker settings set the subSystem to Windows CUI not the GUI.

If that doesn't take care of it send me mail and I can give further assistance...I know sometimes it can be a pain but I have several projects that do just what you're after so it can be done http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif

Later, Guy

Mitchell Hayenga
10-21-2000, 06:43 PM
ugh... I've had to do that before.... try asking mWron@metrowerks.com(think thats the right mail address, he works for them and contributes to their help boards very often)... also, there are a few sites that say how to do it(I've forgotten how)...

Pretty much, just search around/ask this guy, and once you do it make an application stationary so you never have to do it again(its a pain)...

Edit: ahh, here is a site that says how(except I didn't have the luxury of a pre-made project)... http://www.mathcs.richmond.edu/~svogel/cmsc335.html

[This message has been edited by Mitchell Hayenga (edited 10-21-2000).]