PDA

View Full Version : ATI Radeon 8500LE problem in Half-life OpenGL modes



Lister58
03-30-2003, 09:40 AM
In OpenGL resolutions higher than 800x600 in Half-life and its mods, the top 1/3 of the screen has pink and green bars covering it. You can see a screenshot here: http://www.geocities.com/jep758/graphics/hl.jpg
I have the latest drivers, catalyst 3.2, and I have reinstalled Half-life, but I have not found a fix yet. Other games work fine with openGL. Could anyone help?

The radeon is the 64mb version.

Lister58
03-31-2003, 12:09 PM
Well, I've ordered Windows XP so I'm gonna reformat, then install everything fresh. The problem will hopefully be fixed.

04-02-2003, 06:54 AM
Originally posted by Lister58:
Well, I've ordered Windows XP so I'm gonna reformat, then install everything fresh. The problem will hopefully be fixed.

I have the same problem.
Running XP, Radeon 9700 Pro and Counter-Strike. I've read an article somewhere saying that this is a known problem with Catalyst 3.2 (I don't know if this is the case with earlier versions). Hopefully this will be fixed in Catalyst 3.3 .
Running CS in Direct3D works fine however

04-02-2003, 07:01 AM
I found the article, take a look at the bottom of the page :-(
http://firingsquad.gamers.com/hardware/catalyst_3.2/default.asp

Lister58
04-02-2003, 11:33 AM
I've heard that Catalyst 3.1 works fine with Half-life...if so I'll just have to run 3.1 until 3.3 fixes the hanging issue hopefully.

04-08-2003, 10:52 AM
I've just tried ver 3.1, and.....
it works just fine, so much for the Catalyst developer-team &%$##

Well, I'll have to wait for ver 3.3

help
05-21-2003, 09:25 PM
running windowXP also
using radeo 8500
is there any ati_fix_hl or ati_fix_cs
i need to install b4 im able to play?
coz after installing everything , when i click the server and join it HANGED and go back to destop..
any advice to give?

help
05-21-2003, 09:29 PM
wad driver am i suppose to install
now my current driver is the default 1 provide by the cd. comes togther with the graphic. then i try to update it with wxp-w2k-radeon-7-88-030430m-008946c-efg but when i book up, it become white screen. totally blank. and do i need to install dx9? current running dx8.1