PDA

View Full Version : Problems with OpenGL...



10-05-2003, 01:23 PM
I built this computer myself about a month and a half ago and have had no problems with games running until I tried to run the Call of Duty demo a few weeks ago. I'm running windows ME and get this error whenever I load up the demo:

CoD Beta build win-x86 Aug 19 2003
----- FS_Startup -----
Current language: english
Current search path:
C:\Program Files\Call of Duty Single Player Demo\main\pak0.pk3 (3172 files)
C:\Program Files\Call of Duty Single Player Demo/main
C:\Program Files\Call of Duty Single Player Demo\main\localized_english_pak0.pk3 (796 files)
localized assets pak file for english

File Handles:
----------------------
3968 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec config.cfg
execing autoexec.cfg
Unknown command "cg_fov"
========= autoconfigure
configure.csv: using configuration 1200 cpu MHz 512 sys MB 128 vid MB
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found AMD w/ 3DNow!
Measured CPU speed is 2.08 GHz
System memory is 512 MB (capped at 1 GB)
Video card memory is 128 MB
Streaming SIMD Extensions (SSE) supported

----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 6: 1024 768 FS
...using colorsbits of 32
...calling CDS: failed, bad mode
...trying next higher resolution: failed, bad mode
...restoring display settings
...registered window class
...created window@0,0 (1030x793)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...75 PFDs found
...hardware acceleration found
...PIXELFORMAT 9 selected
...creating GL context: succeeded
...making context current: succeeded
...WARNING: fullscreen unavailable in this mode
...setting mode 6: 1024 768 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: failed, bad mode
...trying next higher resolution: failed, bad mode
...restoring display settings
...window already present, CreateWindowEx skipped
Initializing OpenGL driver
...WARNING: fullscreen unavailable in this mode
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
Hunk_Clear: reset the hunk ok
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

I also am having problems running other openGL based games. The reason I'm guessing that I haven't run into problems until recently is cause most of the other programs/games I've run use Direct3D instead.

1234!
10-05-2003, 02:02 PM
Originally posted by psydude:
...setting mode 6: 1024 768 FS
...using colorsbits of 32
...calling CDS: failed, bad mode
...trying next higher resolution: failed, bad mode
...restoring display settings
...registered window class
...created window@0,0 (1030x793)


This is what puzzeles me, 1030x793 is a non regular display resolution even for an LCD/TFT as far as I know.

Leyder Dylan
10-07-2003, 05:48 AM
Try to run a lower resolution (800*600). I think that the game can not in your specified resolution

10-09-2003, 01:41 PM
My monitor only goes up to 800x600, and I'm trying to find a way to edit a .ini file for the screen resolution, but I can't find one for the game :

10-09-2003, 03:24 PM
try looking on http://groups.msn.com/openglproblems

Fitzo
10-12-2003, 03:02 PM
I have downloaded the Call of Duty Single Player Demo and this is what goes wrong:

CoD Beta build win-x86 Aug 19 2003
----- FS_Startup -----
Current language: english
Current search path:
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak0.pk3 (3172 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1/main
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\localized_english_pak0.p k3 (796 files)
localized assets pak file for english

File Handles:
----------------------
3968 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec config.cfg
execing autoexec.cfg
Unknown command "cg_fov"
========= autoconfigure
configure.csv: using configuration 1200 cpu MHz 256 sys MB 128 vid MB
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found Intel Pentium III
Measured CPU speed is 1.92 GHz
System memory is 448 MB (capped at 1 GB)
Video card memory is 128 MB
Streaming SIMD Extensions (SSE) supported

----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\System32\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 6: 1024 768 FS
...using colorsbits of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (1024x768)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...41 PFDs found
...hardware acceleration found
...PIXELFORMAT 5 selected
...creating GL context: succeeded
...making context current: succeeded
Initializing OpenGL extensions
...using OpenGL 1.2 draw element range
...using OpenGL 1.3 texture add environment mode
...using OpenGL 1.3 texture combine environment mode
...using OpenGL 1.3 texture dot3 environment mode
...using OpenGL 1.3 cube map textures
...GL_ARB_vertex_program not found
...GL_NV_texture_shader not found
...GL_NV_register_combiners not found
...WGL_EXT_swap_control not found
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
Shutting down OpenGL subsystem
...wglMakeCurrent( NULL, NULL ): success
...deleting GL context: success
...releasing DC: success
...destroying window
...resetting display
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
-----------------------
Hunk_Clear: reset the hunk ok
OpenGL 1.3 multitexture found, but it failed to initialize

I really dont know what to do

10-13-2003, 06:45 AM
Originally posted by Fitzo:
OpenGL 1.3 multitexture found, but it failed to initialize


Looks like a driver problem. Try to get a newer driver.

Check the readme file that comes with the demo if your 3d card is supported at all.