PDA

View Full Version : I FIGURED OUT THE XP/OPEN GL PROBLEM!



03-29-2002, 10:30 AM
forget all the jargon everyone says to do. I just recently realized the problem. For Half-Life, at least. First, right click whatever HL shortcut you use. Click Properties. (this is for XP users only). Click the Compatibility tab. now, there should be a box which you must check in order to enable a little pull down menu. It says something like, run this prog. like Win. 95. I selected the Win. 98/ME. It works now! E mail me at Brando43@aol.com if this works. I want to make sure this isn't just a random thing that convieniently works for me.

03-30-2002, 07:58 AM
It is not the answer to everyone's problems. That was one of the first things I tried. All the salespersons and manufaturers of games suggest that first for XP. It is not random, it just doesn't solve my problem (can't play Fifa 2002 without crashing!) Win XP, RAge Fury Pro 128, Athlon 750.

03-30-2002, 12:16 PM
Eh....false alarm...I realized that it didn't do a dang thing...: ) The cause of the brief success of the Open GL was due to the fact that it was the first time I was playing since I reinstalled the game. For some reason the first time I play after installing HL, it works. Any time after that it doesn't. Also, Return to Castle Wolfenstein works. So none of this makes any sense.

03-31-2002, 03:06 PM
It also worked with medal of honor

04-02-2002, 03:56 AM
Do u hav Medal Of Honour Allied Assault for PC? If u do, wen u try 2 play it does it say this technical stuff?:

--- Common Initialization ---
Medal of Honor Allied Assault 1.00 win-x86 Dec 6 2001
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak5.pk3 (259 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak4.pk3 (593 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak3.pk3 (669 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak2.pk3 (4722 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak1.pk3 (772 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak0.pk3 (11175 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA/main

----------------------
18190 files in pk3 files
execing default.cfg
execing menu.cfg
execing newconfig.cfg
Config: unnamedsoldier.cfg
couldn't exec configs/unnamedsoldier.cfg
couldn't exec localized.cfg
execing autoexec.cfg
Unknown command "fov"
couldn't exec custom.cfg
...detecting CPU, found Intel Pentium III

------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
Couldn't set DI coop level
Falling back to Win32 mouse support...
------- Input Initialization Complete ------- 25
You are now setup for easy mode.
----- Client Initialization -----
Called FadeSound with: 0.000000
----- Initializing Renderer ----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\System32\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 4: 800 600 FS
...using colorsbits of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (800x600)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (4)
...setting mode 4: 800 600 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (800x600)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

If it does can u try 2 find a way 2 make it work-I'm sure I'v got Open GL. E-mail me @ digi_ozzy@hotmail.com a.s.a.p!

alexb
04-02-2002, 07:35 AM
same thing for me...
could not load openGl
where can i find opengl for medal of honor
allied assault?

04-02-2002, 01:20 PM
same thing happens with me - video card is a geforce2 MX/MX400 - the game is going back to the store - will await the ps2 version.

04-02-2002, 04:09 PM
Originally posted by askthebanana:
same thing happens with me - video card is a geforce2 MX/MX400 - the game is going back to the store - will await the ps2 version.

dude, you better not be ditching Half Life. They'll release a patch or something. But if its MOH, go right ahead! Half-Life owns all fps's!