PDA

View Full Version : Doom 3 OpenGL Problems



agent 007
04-13-2005, 04:31 PM
Heyyo

I played the Doom III demo, and when I wiped and reloaded my comp, it didn't play anymore. I got the retail version and that didn't work either. this is the error I got

1694 MHz Intel CPU with MMX & SSE & SSE2
512 MB System Memory
32 MB Video Memory
Winsock Initialized
Hostname: albion0966
IP: 63.27.134.87
doom using MMX & SSE & SSE2 for SIMD processing
enabled Flush-To-Zero mode
enabled Denormals-Are-Zero mode
------ Initializing File System ------
Current search path:
C:\Program Files\Doom 3/base
C:\Program Files\Doom 3\base\pak004.pk4 (5137 files)
C:\Program Files\Doom 3\base\pak003.pk4 (4676 files)
C:\Program Files\Doom 3\base\pak002.pk4 (6120 files)
C:\Program Files\Doom 3\base\pak001.pk4 (8972 files)
C:\Program Files\Doom 3\base\pak000.pk4 (2698 files)
C:\Program Files\Doom 3\base\game00.pk4 (2 files)
game DLL: 0x0 in pak: 0x0
file system initialized.
--------------------------------------
----- Initializing Decls -----
------------------------------
------- Initializing renderSystem --------
using ARB renderSystem
renderSystem initialized.
--------------------------------------
4966 strings read from strings/english.lang
Couldn't open journal files
execing editor.cfg
execing default.cfg
couldn't exec DoomConfig.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
4966 strings read from strings/english.lang
----- Initializing Sound System ------
sound system initialized.
--------------------------------------
----- R_InitOpenGL -----
Initializing OpenGL subsystem
...registered window class
...registered fake window class
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'opengl32' ): succeeded
Couldn't find proc address for: wglGetExtensionsStringARB
Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribivARB
Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribfvARB
Couldn't find proc address for: wglChoosePixelFormatARB
Couldn't find proc address for: wglCreatePbufferARB
Couldn't find proc address for: wglGetPbufferDCARB
Couldn't find proc address for: wglReleasePbufferDCARB
Couldn't find proc address for: wglDestroyPbufferARB
Couldn't find proc address for: wglQueryPbufferARB
Couldn't find proc address for: wglBindTexImageARB
Couldn't find proc address for: wglReleaseTexImageARB
Couldn't find proc address for: wglSetPbufferAttribARB
...calling CDS: ok
...created window @ 0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...attempting to use stereo
...PIXELFORMAT 1 selected
...creating GL context: succeeded
...making context current: succeeded
Couldn't find proc address for: wglGetExtensionsStringARB
Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribivARB
Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribfvARB
Couldn't find proc address for: wglChoosePixelFormatARB
Couldn't find proc address for: wglCreatePbufferARB
Couldn't find proc address for: wglGetPbufferDCARB
Couldn't find proc address for: wglReleasePbufferDCARB
Couldn't find proc address for: wglDestroyPbufferARB
Couldn't find proc address for: wglQueryPbufferARB
Couldn't find proc address for: wglBindTexImageARB
Couldn't find proc address for: wglReleaseTexImageARB
Couldn't find proc address for: wglSetPbufferAttribARB
------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
mouse: DirectInput initialized.
keyboard: DirectInput initialized.
------------------------------------
sound: STEREO
...using GL_ARB_multitexture
X..GL_ARB_texture_env_combine not found
X..GL_ARB_texture_cube_map not found
X..GL_ARB_texture_env_dot3 not found
X..GL_ARB_texture_env_add not found
X..GL_ARB_texture_non_power_of_two not found
X..GL_ARB_texture_compression not found
X..GL_EXT_texture_filter_anisotropic not found
X..GL_EXT_texture_lod not found
X..GL_1.4_texture_lod_bias not found
X..GL_EXT_shared_texture_palette not found
X..GL_EXT_texture3D not found
X..GL_EXT_stencil_wrap not found
X..GL_NV_register_combiners not found
X..GL_EXT_stencil_two_side not found
X..GL_ATI_separate_stencil not found
X..GL_ATI_fragment_shader not found
X..GL_ARB_vertex_buffer_object not found
X..GL_ARB_vertex_program not found
X..GL_ARB_fragment_program not found
********************
ERROR: The current video card / driver combination does not support the necessary features
********************
Error during initialization
Shutting down OpenGL subsystem
...wglMakeCurrent( NULL, NULL ): success
...deleting GL context: success
...releasing DC: success
...destroying window
...resetting display
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL

My specs are: Toshiba 6100 laptop
Nvidia Geforce 420 32 MB
40 GB Hard Drive
1.6 GHZ Processor
Newest Video Card Drivers.

I don't know why the demo or retail won't play now when they did before.

God bless
thanks

04-13-2005, 09:25 PM
When you install Windows, it doesn't include the video card's OpenGL drivers. MS is anti-OpenGL.
Plus you must update your video driver anyway.

Swiftless
05-24-2005, 10:36 PM
Yes, download the latest drivers, but you say you are using a 32mb graphics card, I thought the minimum Doom 3 specs were a 64mb, and 128mb recommended :eek: You are extrememly lucky if it is playable...

12-28-2005, 12:00 AM
Why would he need new drivers if he has played it before and it worked. Did his old drivers get tired? I am having the same problem and all anybody can say is update your drivers. I have tried every driver available and nothing will let me play doom 3 even though six months ago I could play it no problem what the ****

12-28-2005, 05:38 PM
He probably had some driver version that had the GL driver included. Who knows. I'm just telling him what is a likely solution. In his case, he can get it from Toshiba, the laptop maker or get himself some hacked driver that use the latest drivers from nvidia.

heathen, things don't just work sometimes. You have to know about problems. Sorry, I can't guess what the problem is unless you give details.

01-03-2006, 04:38 PM
I have a different Doom3 problem, that may or may not be related.

I installed Doom3 to test it with my GeForce4 MX 440 card. I started by installing the newest DirectX and nvidia drivers, and then I installed the demo.

The demo kinda runs, but I can only get as far as the opening menu, and the refresh rate is about one frame ever 20 seconds, so obviously it's not playable like that. Then I found out that my installation of Google Earth did the same thing. At least with that I was able to switch it over to DirectX, so I can use that again. So now I can't use anything that uses OpenGL, and since I started having this problem I've reinstalled DirectX and the nvidia drivers twice, so installing the latest drivers is NOT the answer for me. There was something in the Doom3 install that changed something and it seems to have broken OpenGL, or at least how Win uses OpenGL. I couldn't be more confused.

exxaxl
01-13-2006, 07:01 AM
Looking at your report ... it seems like its not your computer, but its the game itself

maybe a bad file in the demo?
reinstall demo + upgrade gfxdrivers