PDA

View Full Version : Major quake 3 help!!!!



Quakeboy_2000
07-31-2001, 04:11 PM
ok i get GLW_StartOpenGL() - could not load opengl subsystem..i tried the help at www.Activision.com..no (http://www.Activision.com..no) help and this is what it says in console:

Q3 1.11 win-x86 Nov 24 1999
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak1.pk3 (26 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak0.pk3 (3539 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\mapmedia.pk3 (167 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\map-titans_ta.pk3 (48 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\map-minimanq3.pk3 (101 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\curry.pk3 (4 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\common-spog.pk3 (26 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\chronic.pk3 (260 files)
C:\Program Files\Quake III Arena/baseq3

----------------------
execing default.cfg
execing q3config.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
...detecting CPU, found x86 (P5/Pentium2, MMX)

------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
Couldn't set DI coop level
Falling back to Win32 mouse support...
Joystick is not active.
------------------------------------
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
--- Common Initialization Complete ---
Winsock Initialized
Opening IP socket: localhost:27960
Hostname: pavilion
IP: 172.154.198.194
Working directory: C:\Program Files\Quake III Arena
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

MAJOR HELP NEEDED

08-01-2001, 03:53 AM
What graphic card are you using?
You must have hardware accelerated OpenGL for Q3.

08-03-2001, 06:52 AM
I have this EXACT same problem. What does it mean? Do I need to download some newer version of Opengl or something? HELP!

08-04-2001, 11:21 AM
Guys! have u download the lastest Point release 1.29. Try that it might just solve ur problem. It did 4 me.

08-04-2001, 04:26 PM
where do i get this???