PDA

View Full Version : xp64, ati mobility, cat_5.4 opengl error



04-27-2005, 07:45 AM
Hey peps! trying to get wolfenstein ET (q3 based) running but im getting the OpenGL subsystem error

Im using winxp64pro final, ati mobility 9700 and cat54 for xp64.
Ati doesnt support mobility hardware for some strange resone, but i used a hacked ini to get the driver up and running. This is not a new thing used to do that in xp32, worked fine.

Anyone else having this trouble in xp64?
Here is the console text:

----------------------
4859 files in pk3 files
WARNING: profile.pid found for profile 'SNarkof' - system settings will revert to defaults
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
execing profiles/SNarkof/etconfig.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found AMD w/ 3DNow!
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\system32\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 4: 800 600 FS
...using desktop display depth of 16
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (800x600)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (4)
...setting mode 4: 800 600 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (800x600)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

PLZ help me, thx!!

04-27-2005, 10:32 AM
Welcome to the leading uh bleeding edge of technology.

Are you sure that the driver is installed correctly?

Could you run this http://delphi3d.net/hardware/glinfo2.zip

and tell us what is says?

04-28-2005, 12:45 PM
Not sure if the drivers are installed properly.
but with only one catalys driver out there i have to use the hacked ini trick.

Just downloaded 3dmark 2001. It ran the whole benchmark without any errors.
But i belive that it uses direkt3d.

Thanks for that app you linked.
It shows that i indeed have a opengl driver trouble.
looks like the ati driver installation havent installed any opengl driver.

Anyone have any ide how to fix it?

heres the info from GLinfo:

Driver info
Driver version Unknown
Vendor Microsoft Corporation
Renderer GDI Generic
OpenGL version 1.1.0

Extension lists
Extensions GL_EXT_bgra
GL_EXT_paletted_texture
GL_WIN_swap_hint
WGL extensions

Implementation specifics
Various limitations Max. texture size 1024 x 1024
Max. number of light sources 8
Max. number of clipping planes 6
Max. pixel map table size 65536
Max. display list nesting level 64
Max. evaluator order 30
Point size range 0,500 to 10,000
Point size granularity 0,125
Line width range 0,500 to 10,000
Line width granularity 0,125

Maximum stack depths Modelview matrix stack 32
Projection matrix stack 10
Texture matrix stack 10
Name stack 128
Attribute stack 16

Framebuffer properties Sub-pixel precision bits 3
Max. viewport size 16384 x 16384
Number of auxiliary buffers 0