PDA

View Full Version : Cannot start opengl subsystem for Voy Elite Force



05-13-2001, 08:01 AM
ST:V EF v0.28 win-x86 Aug 17 2000
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Program Files\Star Trek Voyager Elite Force\baseef\pak0.pk3 (19069 files)
C:\Program Files\Star Trek Voyager Elite Force/baseef

----------------------
execing default.cfg
couldn't exec efconfig.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
...detecting CPU, found x86 (P5/Pentium2, MMX)

------- Input Initialization -------
Skipping check for DirectInput
Joystick is not active.
------------------------------------

------- Force Feedback Initialization -------
...inhibited, not initializing

----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
--- Common Initialization Complete ---
Working directory: C:\Program Files\Star Trek Voyager Elite Force
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

What is the problem???
I have a Rage 2x agp.

05-14-2001, 05:10 AM
Many has reported that if your win.ini has a line DVA=0 should it be DVA=1 or remove the line.

matthewLN2003
05-18-2001, 03:16 PM
Originally posted by flustered:
What is the problem???
I have a Rage 2x agp.

you dont have the correct drivers installed for the game. i have the same problem.
there is no way to get around it.
sorry.
:-)
fellow gamer,
matthew hartmann

Phantom
06-02-2001, 01:08 PM
I have had the same problems. Try the following and see if that works.
Check your display settings are correct.
i.e. : open up display properties, click on settings, advanced then on performance. Move the slider to at least 2/3 up and try that, it worked for me. http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif


[This message has been edited by Phantom (edited 06-02-2001).]

Phantom
06-02-2001, 02:02 PM
I see from your qoute that you have version 0.28, try downloading the latest patch from any of the online gaming sites, that may also help. http://www.opengl.org/discussion_boards/ubb/smile.gif

06-09-2001, 10:37 PM
yo, i got that same problem, witha much worse vid card.....but got it to work, the game ran pretty slow tho, but it was the cards fault.. if you havent figured it out yet.,.,then msg me ill help you.

msn messenger: silentangel16@hotmail.com
icq: 21727777

later...

06-10-2001, 09:26 AM
I NEED HELP WITH MY VOODOO 3 3000 FOR STV: ELITE FORCE. I have the same error as the people with the rage 2 but my card says it supports the game. Also, I am running it on win2k professional. I really need help. My email is xx1sporkxx@yahoo.com (NO SPAM).

Thank you