PDA

View Full Version : Quake3 problems



Apex
05-06-2000, 03:10 PM
Can any body pleeeeease help.

I can not start Quake3 on my PC. I have a Creative Riva TNT2 32meg card. I have tried three different driver already being NVidia 3.68, 5.08 and 5.13. I also used the GLSetup program to download the drivers for my card from the internet. It reported that I had newer drivers on my machine, later I forced the glsetup drivers. But alas Quake still won't run. It keeps on giving the following message in the console box:
Q3 1.11 win-x86 Nov 29 1999
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Q3Ademo/baseq3

----------------------

Running in restricted demo mode.

----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Q3Ademo\demoq3\pak0.pk3 (1387 files)
C:\Q3Ademo/demoq3

----------------------
execing default.cfg
execing q3config.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
...detecting CPU, found x86 (P5/Pentium2, MMX)

------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
Couldn't set DI coop level
Falling back to Win32 mouse support...
Joystick is not active.
------------------------------------
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
--- Common Initialization Complete ---
Winsock Initialized
Opening IP socket: localhost:27960
Hostname: apex
IP: 169.254.203.203
IP: 196.25.150.17
Working directory: C:\Q3Ademo
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

05-15-2000, 02:50 AM
I get exactly the same console message. Even trying to run Q2 demo, if I switch the video setting to OpenGl, it automatically switches back to software rendering. I have a Apollo with Nvidia TNT2 M64 32Mb chipset. I have installed the latest drivers for this chipset and I have also run the latest build for OpenGl setup. Have you found a solution to this problem or can anyone else please help.