PDA

View Full Version : Quake 3



rIO
02-09-2000, 03:52 AM
launching Q3 I have this error message:
GLW- startOpenGL() - could not load openGL
my display adapter is NeoMagic magicMedia 256AV
please, help me, I'm eager for Q3!!!!!!

hardrio@excite.com

rIO
02-09-2000, 04:49 AM
this is the answer from the q3 console:
Q3 1.11 win-x86 Nov 24 1999
----- FS_Startup -----
Current search path:
D:\Dario\Q3\baseq3\pak0.pk3 (3539 files)
D:\Dario\Q3/baseq3

----------------------
execing default.cfg
execing q3config.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
...detecting CPU, found x86 (P5/Pentium2, MMX)

------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
Couldn't set DI coop level
Falling back to Win32 mouse support...
Joystick is not active.
------------------------------------
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
--- Common Initialization Complete ---
Winsock Initialized
Opening IP socket: localhost:27960
Hostname: BufanoD
IP: 169.254.245.73
IP: 10.67.9.64
Working directory: D:\Dario\Q3
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using desktop display depth of 16
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

02-14-2000, 12:13 PM
I am having the same problem with my roommates computer. He's running an ATI 3d Rage Pro. I installed the newest driver for his card, but still no luck...

Michael Gold
02-15-2000, 09:26 AM
The console log indicates that Q3 failed to find a pixel format which supports accelerated OpenGL rendering.

I am not aware that your video card supports an OpenGL driver. Quake3 requires an OpenGL-capable accelerator. It is quite possible that your harwdare supports 3D acceleration but NeoMagic has not yet supplied an OpenGL driver.

Suggest you contact NeoMagic and ask about OpenGL support. Perhaps there is a driver update which supports it.

JRHeisey
05-22-2000, 05:08 PM
I read in an ATI (my video card mfg) readme file for one of their opengl beta drivers only supports 16 bpp PIXELFORMAT. However I don't know how to get the card into this mode. It doesn't seem to matter what color resolution that I pick in the video settings. I cannot find any opengl configuration options to set for Windows NT 4.0 which is what I'm using. Windows 9x users may be able to use the glsetup program from opengl.org
ATI seems to be really slow in solving this issue.

JR

RDOMINGUEZ
05-23-2000, 04:29 AM
DID YOU GET A FIX FOR THIS PROBLEM?



Originally posted by rio:
launching Q3 I have this error message:
GLW- startOpenGL() - could not load openGL
my display adapter is NeoMagic magicMedia 256AV
please, help me, I'm eager for Q3!!!!!!

hardrio@excite.com

rastaman
05-28-2000, 11:11 PM
This is bull**** man, Windows 2000 sucks. I'm going back to 98

06-07-2000, 10:37 AM
Yes , It seems the neomagic videocard in my laptop doesnot support OpenGl . Dammit ... and I just finished D/L quakeIII .
Anyone know of a workaround for this type of problem ?

cris
09-12-2000, 05:04 AM
Originally posted by rio:
launching Q3 I have this error message:
GLW- startOpenGL() - could not load openGL
my display adapter is NeoMagic magicMedia 256AV
please, help me, I'm eager for Q3!!!!!!

hardrio@excite.com

cris
09-12-2000, 05:08 AM
I Need know how can I´play quakeIII in windows 2000,

mesage ERRor:

open gl() needs run in windows98/¨95

please help me

cris
09-12-2000, 05:09 AM
Originally posted by rio:
this is the answer from the q3 console:
Q3 1.11 win-x86 Nov 24 1999
----- FS_Startup -----
Current search path:
D:\Dario\Q3\baseq3\pak0.pk3 (3539 files)
D:\Dario\Q3/baseq3

04-12-2003, 02:33 PM
I have the same problem and I have been searching for days with no luck. I even have ther newest driver update and it still gives the same message. Does anyone know how to fix this problem?

05-27-2003, 01:04 AM
I am havind trouble as well my consual thing says
'User Interface is version 4, expected 3'
Help please

http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif

05-27-2003, 01:07 AM
Originally posted by Ram:

I am havind trouble as well my consual thing says
'User Interface is version 4, expected 3'
Help please

http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif

Full version is
'Q3 1.11 win-x86 Nov 24 1999
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak8.pk3 (9 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak7.pk3 (4 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak6.pk3 (64 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak5.pk3 (7 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak4.pk3 (272 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak3.pk3 (4 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak2.pk3 (148 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak1.pk3 (26 files)
C:\Program Files\Quake III Arena\baseq3\pak0.pk3 (3539 files)
C:\Program Files\Quake III Arena/baseq3

----------------------
execing default.cfg
execing q3config.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
...detecting CPU, found x86 (P5/Pentium2, MMX)

------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
Couldn't set DI coop level
Falling back to Win32 mouse support...
Joystick is not active.
------------------------------------
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
--- Common Initialization Complete ---
Winsock Initialized
Opening IP socket: localhost:27960
Hostname: DAVID MOORE
IP: 80.192.247.4
Working directory: C:\Program Files\Quake III Arena
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...38 PFDs found
...hardware acceleration found
...PIXELFORMAT 6 selected
...creating GL context: succeeded
...making context current: succeeded
Initializing OpenGL extensions
...GL_S3_s3tc not found
...using GL_EXT_texture_env_add
...using WGL_EXT_swap_control
...using GL_ARB_multitexture
...using GL_EXT_compiled_vertex_array
...WGL_3DFX_gamma_control not found

GL_VENDOR: NVIDIA Corporation
GL_RENDERER: RIVA TNT2/AGP/3DNOW!
GL_VERSION: 1.4.0
GL_EXTENSIONS: GL_ARB_imaging GL_ARB_multitexture GL_ARB_point_parameters GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_window_pos GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_compiled_vertex_array GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_pixels GL_EXT_point_parameters GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture_edge_clamp GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_texture_env_combine GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_object GL_EXT_vertex_array GL_EXT_vertex_weighting GL_IBM_texture_mirrored_repeat GL_KTX_buffer_region GL_NV_blend_square GL_NV_fog_distance GL_NV_packed_depth_stencil GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_env_combine4 GL_SGIS_multitexture GL_WIN_swap_hint WGL_EXT_swap_control
GL_MAX_TEXTURE_SIZE: 2048
GL_MAX_ACTIVE_TEXTURES_ARB: 2

PIXELFORMAT: color(32-bits) Z(24-bit) stencil(8-bits)
MODE: 3, 640 x 480 fullscreen hz:N/A
GAMMA: hardware w/ 0 overbright bits
CPU: x86 (P5/Pentium2, MMX)
rendering primitives: single glDrawElements
texturemode: GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST
picmip: 1
texture bits: 0
multitexture: enabled
compiled vertex arrays: enabled
texenv add: enabled
compressed textures: disabled
Initializing Shaders
...loading 'scripts/lightningnew.shader'
...loading 'scripts/explode1.shader'
...loading 'scripts/gfx.shader'
...loading 'scripts/tim.shader'
...loading 'scripts/base.shader'
...loading 'scripts/base_button.shader'
...loading 'scripts/base_floor.shader'
...loading 'scripts/base_light.shader'
...loading 'scripts/base_object.shader'
...loading 'scripts/base_support.shader'
...loading 'scripts/base_trim.shader'
...loading 'scripts/base_wall.shader'
...loading 'scripts/common.shader'
...loading 'scripts/ctf.shader'
...loading 'scripts/eerie.shader'
...loading 'scripts/gothic_block.shader'
...loading 'scripts/gothic_floor.shader'
...loading 'scripts/gothic_light.shader'
...loading 'scripts/gothic_trim.shader'
...loading 'scripts/gothic_wall.shader'
...loading 'scripts/hell.shader'
...loading 'scripts/liquid.shader'
...loading 'scripts/menu.shader'
...loading 'scripts/models.shader'
...loading 'scripts/organics.shader'
...loading 'scripts/sfx.shader'
...loading 'scripts/shrine.shader'
...loading 'scripts/skin.shader'
...loading 'scripts/sky.shader'
...loading 'scripts/test.shader'
----- finished R_Init -----

------- sound initialization -------
Initializing DirectSound
------------------------------------
----- Sound Info -----
sound system is muted
1 stereo
32768 samples
16 samplebits
1 submission_chunk
22050 speed
0x870f508c dma buffer
Forcing all sounds to 8 bit
No background file.
----------------------
Loading dll file ui.
Failed to load dll, looking for qvm.
Loading vm file vm/ui.qvm.
VM file ui compiled to 965886 bytes of code
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
Shutting down OpenGL subsystem
...wglMakeCurrent( NULL, NULL ): success
...deleting GL context: success
...releasing DC: success
...destroying window
...resetting display
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
-----------------------
User Interface is version 4, expected 3'

http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif http://192.48.159.181/discussion_boards/ubb/frown.gif